Nuoret naiset kehittämään digitaalisia palveluja

Uutinen 19.12.2012 12.18 fi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun mielestä nuoria naisia tulisi aktivoida entistä enemmän kehittämään digitaalisia palveluja. - Naisia on vieläkin valitettavan vähän alan koulutuksessa. Nyt tarvitaan perinteisten rajojen rikkojia, Kiuru totesi liikenne- ja viestintäministeriössä järjestetyssä tilaisuudessa 19. joulukuuta. Tilaisuus on osa ministeriön Kide-ohjelman startup-hanketta.

Tilaisuuteen osallistui myös Suomen Digital Championiksi nimetty Linda Liukas, joka on toiminut aktiivisesti sekä Aalto Yliopiston että Stanfordin kehittäjäyhteisöissä.

Digital Champion on eräänlainen digitaaliasioiden lähettiläs, jollainen on komissaari Neelie Kroesin aloitteesta nimetty jokaiseen EU:n jäsenmaahan. Digital Championin tehtävänä on eri tavoin osallistua digitaaliseen kehitykseen ja erityisesti digitaalisen kuilun ehkäisemiseen

Linda Liukkaan tavoitteena on edistää erityisesti muun muassa naisten koulutuspoliittista näkyvyyttä ICT-alalla sekä tyttöjen osallistamista tietoteknologiaperusteisiin ammatteihin. Tällä hetkellä hän työskentelee "Code Academy" -nimisessä startupissa New Yorkissa.

Linda Liukkaan mukaan verkkopalvelut kuvaavat tällä hetkellä 25-vuotiaiden miesten maailmaa. Näin ei tarvitsisi olla, jos useammat nuoret naiset saadaan tekemään erilaisia verkkopalveluja. Koodaaminen herättää kuitenkaan tarpeettomasti ennakkoluuloja.

- Teknologia ei ole matematiikkaa, vaan se on logiikkaa, se on prosessi tai uusi kieli, se on 2000-luvun käsityöläisyyttä, Linda Liukas sanoo.