Takaisin

Peruspuhelinpalvelut voi jatkossa järjestää myös matkapuhelinliittymällä

Peruspuhelinpalvelut voi jatkossa järjestää myös matkapuhelinliittymällä

Tiedote 01.02.2007 15.13 fi


Teleyritys voi jatkossa tarjota peruspuhelinliittymän asiakkaalle myös esimerkiksi matkapuhelimella. Puhelinliittymä on edelleen peruspalvelu, joka on toimitettava kaikille asiakkaille asuinpaikasta riippumatta.

Valtioneuvosto esitti 1. helmikuuta viestintämarkkinalain muutoksen vahvistamista.

Nykyisen viestintämarkkinalain mukaan yleispalveluvelvoite tarkoittaa sitä, että asiakkaan on halutessaan saatava vakituiseen asuinpaikkaansa kiinteä puhelinliittymä. Nyt puhelinliittymää ja peruspalvelua koskeva yleispalvelu on määritelty osin uudelleen. Yleispalveluvelvoitetta ei haluta enää liittää kiinteään puhelinverkkoon, jonka käyttäjämäärät ovat jatkuvasti laskussa.

Lakimuutos ei välittömästi vaikuta nykyisiin lankaverkon liittymiin. Muutos vaikuttaa lähinnä uusia liittymiä hankittaessa. Uusia pykäliä sovelletaan sen jälkeen, kun Viestintävirasto on ensimmäisen kerran lain voimaantulon jälkeen nimennyt yleispalveluyritykset.

Käyttäjillä on tekniikasta riippumatta edelleen oikeus samoihin peruspuhelinpalveluihin kuin ennenkin. Näihin sisältyy perustasoinen internetliittymä, mutta laajakaistayhteyksiä yleispalveluvelvoite ei koske.


Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Laura Vilkkonen, puh. (09) 160 28391, 040 500 0817