Pohjoismaat ja Viro tiivistävät yhteistyötään liikenteen digitalisaatiossa

Uutinen 01.02.2016 14.35 fi sv en

Norjan varaliikenneministeri Tom Cato Karlsen, Ruotsin infrastruktuuriministeri Anna Johansson ja Suomen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. (Kuva: LVM)

- Jos haluamme tehdä liikenteestä aidosti palvelun, tarvitsemme innovatiivista, eteenpäin katsovaa ja rohkeaa ajattelua sekä rakentavaa yhteistyötä yli rajojen, totesi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner puhuessaan älyliikenteen Aurora Symposiumissa Muoniossa 1. helmikuuta.

Ministeri Berner tapasi ministerikollegoitaan naapurimaista Aurora Symposiumin yhteydessä. Hän näkee Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisessä yhteistyössä paljon mahdollisuuksia liikenteen digitalisaation edistämiseksi.

- Tarvitaan eri maiden vuoropuhelua, mutta myös monenlaista yhteistyötä yritysten ja hallinnon välillä. Yritykset luovat markkinat, mutta hallinnon tehtävänä on mahdollistaa innovaatiot ja helpottaa markkinoille tuloa esim. pitämällä lainsäädäntö ajan tasalla, toteaa ministeri Berner.

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaankin parhaillaan liikennekaarta, joka edistää digitalisaatiota ja helpottaa liikennejärjestelmän tarkastelemista kokonaisuutena.

Ministeritapaamiseen osallistuivat Viron talous- ja viestintäministeri Kristen Michal, Ruotsin infrastruktuuriministeri Anna Johansson, Norjan varaliikenneministeri Tom Cato Karlsen, Tanskan varavaltiosihteeri Soren Wille ja Slovenian infrastruktuuriministeri Peter Gašperšič.

- Pidän tärkeänä sitä, että etenemme naapurimaiden kanssa samaan tahtiin liikenteen digitalisoinnissa. Näin meidän on mahdollista tarjota mahdollisimman hyvää palvelua asiakkaille.

Kuvassa: Norjan varaliikenneministeri Tom Cato Karlsen, Ruotsin infrastruktuuriministeri Anna Johansson ja Suomen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.