null Postityöryhmä: Kirjeen kantoajaksi kaksi arkipäivää

Postityöryhmä: Kirjeen kantoajaksi kaksi arkipäivää

Uutinen 16.03.2010 11.40 fi sv

Postipalvelulain uudistamista pohtinut työryhmä esittää, että postin yleispalveluvelvoitetta väljennettäisiin. Kansalaisten lähettämät kirjeet voisivat jatkossa viipyä matkalla kaksi arkipäivää ja yritysposti ei olisi enää velvoitteen piirissä. Työryhmän esityksen taustalla on EY:n postidirektiivi, joka on saatettava voimaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama postityöryhmä luovutti esityksensä postipalvelulain uudistamisesta viestintäministeri Suvi Lindénille 16.3.2010. Esityksen taustalla on EY:n postidirektiivi, joka on saatettava voimaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Direktiiviäkin merkittävämpi syy uudistukselle on toimialalla meneillään oleva muutos. Kirjepostin määrä on kääntynyt laskuun sähköpostin ja verkkopalvelujen yleistyessä.


Lehtijakelusta selvitys toukokuussa


Myös selvitysmies Harri Pursiainen luovutti lehtijakelun kehittämistä koskevan väliraporttinsa ministerille samassa yhteydessä.

Selvitysmiehen mukaan lehtijakelua ei ole tarpeen ottaa postilainsäädännön ja yleispalveluvelvoitteen piiriin.

Pursiaisen selvitystyö valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Ratkaisujen tulee varmistaa sanomalehtien säännöllinen kotiinkuljetus kustannustehokkaasti koko maassa. Uudistusten tulisi olla pantavissa toimeen viimeistään vuoden 2011 aikana.