Pursiainen: Uusi liikennepolitiikka ajattelee asiakkaan tarpeita

Uutinen 29.08.2012 10.42 fi

- Liikennepoliittinen selonteko avaa ikkunan liikennepolitiikan lähivuosikymmeniin. Selonteko myös liittää liikennepolitiikan monin eri tavoin laajempaan yhteiskunnalliseen yhteyteen. Liikennepolitiikka on yhteiskuntapolitiikkaa, sanoi kansliapäällikkö Harri Pursiainen Väylät & Liikenne 2012 -tapahtumassa 29. elokuuta Turussa.

Kansliapäällikkö Pursiainen muistutti puheessaan, että hallitus on ohjelmassaan kiinnittänyt erityistä huomiota poikkihallinnollisuuteen. Poikkihallinnollisuuden tarpeesta hyvä esimerkki on yhteiskunnan maksamien henkilökuljetusten järjestäminen.

- Pelkät liikennesektorin keinot eivät riitä järkeistämään kuljetuksia. Siihen tarvitaan valtion hallinnonalojen ja kuntien laajaa yhteistyötä. Mukaan on otettava myös yksityiset toimijat löytämään tehokkaimmat tavat hoitaa kuljetukset. Uusi liikennepolitiikka voi tässä tuottaa yhteiskunnalle satojen miljoonien eurojen säästöt joka vuosi, totesi Pursiainen.

- Tuottavuus ei enää tyypillisesti kasva tekemällä enemmän työtä vaan tekemällä asiat fiksummin, sanoi Pursiainen.

- Uusi liikennepolitiikka ajattelee asiakkaan tarpeita. Sen varsinainen missio ei ole tehdä ja ylläpitää väyliä, vaan ratkaista liikkumisen ja kuljetusten ongelmia, sanoi kansliapäällikkö Pursiainen.

Pursiaisen mukaan liikennepolitiikassa tarvitaan tuoreita näkökulmia.

- Ilmatieteen laitoksen säätietojen vapauttaminen on uutta liikennepolitiikkaa parhaimmillaan, sanoi Pursiainen.

- Tulemme näkemään sen seuraukset kirjona uusia palveluita, jotka parantavat liikennejärjestelmän laatua samalla kun ne tekevät liikkumisesta turvallisempaa, luotettavampaa ja ympäristölle ystävällisempää, sanoi kansliapäällikkö Pursiainen.

Väylät & Liikenne 2012

Väylät & Liikenne -tapahtuma 29. - 30.8. kokoaa yhteen liikennealan ammattilaisia ja päätöksentekijöitä. Viimeksi tapahtumaan osallistui 900 alan ammattilaista.

Tapahtumassa esitellään liikenneväylien, liikenteen, kuljetusten, liikkumisen, liikennepolitiikan ja maankäytön ajankohtaisia asioita sekä käydään keskustelua suomalaisesta liikennejärjestelmästä ja sen kehittämisestä.