null Radiotoimilupien jakoperiaatteet lausuntokierrokselle

Radiotoimilupien jakoperiaatteet lausuntokierrokselle

Tiedote 16.04.2010 11.47 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle suunnitelman radiotoimilupien jakoperiaatteista.

Kaikki paikallisradioiden toimiluvat julistetaan haettaviksi kesän aikana ja hakuaika päättyy syyskuun puolivälissä. Luvat myönnetään vuoden 2010 lopussa ja ne ovat voimassa 2012-2017.

Ministeriö pyytää lausuntoa erityisesti suunnitelluista taajuuskokonaisuuksista. Valtakunnallisia kokonaisuuksia on kehitetty nykyisten pohjalta lähinnä uusilla taajuuksilla tai lähetystehojen korotuksilla.

Esityksessä nykyisten verkkojen rakenne säilyy ja niitä täydennetään uusilla taajuuksilla. Näin saadaan aikaan viisi valtakunnallista, viisi osavaltakunnallista sekä kolme pientä lähetysverkkoa. Valtakunnallisten verkkojen väestöpeitto on yli 80 prosenttia, osavaltakunnallisten 55-80 prosenttia ja pienten alle 55 prosenttia.

Sellaisista paikallisen radiotoiminnan taajuuskokonaisuuksista, joilla on lähetetty Iskelmäradion lähetyksiä, on koostettu yksi valtakunnallinen taajuuskokonaisuus.

Lausuntoja pyydetään 14.5. mennessä. Lausuntopyynnön materiaali on liikenne- ja viestintäministeriön verkkopalvelussa www.lvm.fi/toimiluvat.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Jussi Mäkinen, puh. (09) 160 28498 tai 040 509 9757