null Rajanylityspaikkojen kehittäminen ministeri Vehviläisen ja kuvernööri Serdjukovin tapaamisen aiheena

Rajanylityspaikkojen kehittäminen ministeri Vehviläisen ja kuvernööri Serdjukovin tapaamisen aiheena

Tiedote 22.01.2009 10.19 fi


Suomen ja Venäjän välisen liikenteen kehitys, rajanylityspaikkojen kehittäminen ja lähialueyhteistyö ovat pääaiheina, kun Suomen liikenneministeri Anu Vehviläinen ja Leningradin alueen kuvernööri Valeri Serdjukov tapaavat 23. tammikuuta Helsingissä.

Osapuolet keskustelevat mm. siitä, mihin liikennejärjestelmien kehittämisessä niin Suomessa kuin Venäjällä lähitulevaisuudessa aiotaan panostaa. Ministeri Vehviläinen kertoo mm. siitä, miten E18 Helsingistä Vaalimaalle ulottuvan moottoritieosuutta ollaan Suomen puolella kehittämässä ja missä aikataulussa Vaalimaan rajanylityspaikan raskaan liikenteen pysäköintialue on valmistumassa. Lisäksi ministeri Vehviläinen taustoittaa, muista maiden rajat ylittävien tieinfrastruktuuriyhteyksien Suomen puolen parannushankkeista.

Ministeri Vehviläinen ja kuvernööri Serdjukov keskustelevat myös maiden välisen raskaan tieliikenteen tulevaisuuden näkymistä. Tarkoituksena on vaihtaa tietoja molempien maiden suunnittelemista tienkäyttömaksuista. Lisäksi osapuolet keskustelevat Suomen ja Leningradin alueen rajanylityspaikkojen autonkuljetusautoja koskevista määräyksistä.

Lisätietoja:
erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh (09) 160 28325, ylijohtaja Juhani Tervala, puh. 050 552 7260, kansainvälisten asioiden neuvos Silja Ruokola, puh. 040 580 0894