Saimaan kanavan vuokrasopimusneuvottelut loppusuoralla

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 3.6.2009 15.16
Tiedote

Saimaan kanavan vuokrasopimusneuvottelut ovat loppusuoralla ja sopimus on tarkoitus allekirjoittaa heti, kun kanavaliikenteen hallinnollisista yksityiskohdista on löydetty yhteisymmärrys.

Suomen ja Venäjän kanavavaltuutetut eli Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristov ja liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen tapasivat 3. kesäkuuta Suomen ja Venäjän pääministerien tapaamisen yhteydessä Helsingissä.

Neuvotteluissa käytiin läpi kanavasopimuksen vielä ratkaisemattomia kohtia. Osapuolet sopivat, että Venäjä toimittaa kesäkuun puolivälin jälkeen uuden sopimusluonnoksen suomalaiselle neuvotteluosapuolelle.

Kanavan vuokrauksen jatkamisen mahdollistavan valtiosopimuksen asiasisältö on sovittu. Vielä auki olevat asiat ovat hallinnollisia ja kanavatoiminnan menettelytapoihin liittyviä yksityiskohtia.

Osapuolet tapaavat seuraavan kerran heinäkuussa, joka on pääneuvottelijoiden ja valtuuskuntien todennäköisesti viimeinen tapaaminen. Tämän päivän neuvotteluissa tuli esille se, että molemmilla osapuolilla on heinäkuun neuvotteluissa tarkoitus saavuttaa yhteisymmärrys lopuistakin auki olevista asioista.

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yksityiskohdista, kuten allekirjoittajista, paikasta ja ajankohdasta, sovitaan heinäkuun tapaamisen yhteydessä.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Harri Pursiainen, puh. 0500 787 742, hallitusneuvos Silja Ruokola, puh. 040 580 0894