Takaisin

Sopimus Nuijamaan raja-aseman siirrosta allekirjoitettiin

Sopimus Nuijamaan raja-aseman siirrosta allekirjoitettiin

Tiedote 05.03.2004 00.00 fi

Nuijamaan raja-aseman siirtoa koskeva valtiosopimus allekirjoitettiin 5. maaliskuuta Helsingissä. Suomen puolelta sopimuksen allekirjoitti liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen ja Venäjän puolelta ensimmäinen varaliikenneministeri Anatoli Nasonov.

Samassa yhteydessä allekirjoitettiin myös Suomen ja Venäjän välisten rajanylityspaikkojen muutossopimus, jonka Suomen osalta allekirjoittettiin kansliapäällikkö Juhani Korpela.

- Uusi raja-asema tehostaa ja nopeuttaa Suomen ja Venäjän välistä rekkaliikennettä, sillä uudelle raja-asemalle rakennetaan erilliset kaistat kuorma- ja henkilöautoille. Erillisten kaistojen odotetaan nopeuttavan oleellisesti rajanylityksiä, ministeri Luhtanen sanoi.

Ministeri Nasonov oli tyytyväinen siihen, että nopeutuvat tieliikenneyhteydet edistävät maiden välistä yhteydenpitoa ja taloudellista yhteistyötä.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen sekä Suomi että Venäjä voivat aloittaa Nuijamaan raja-aseman uusien teiden rakentamisen. Suomessa tienrakennustyöt aloitetaan välittömästi ja tieosuus on valmis vuoden 2005 aikana. Uuden raja-aseman on tarkoitus valmistua vuonna 2005.

Suomen tieosuuden kustannukset ovat 14,5 miljoonaa euroa ja tulliaseman 8,5 miljoonaa euroa.

Nykyisellään Nuijamaan raja-asemalla odotusajat ruuhkatilanteissa ovat 10-15 tuntia. Nuijamaa on toiseksi vilkkain rekkaliikenteen ylityspaikka Suomen ja Venäjän rajalla.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Juhani Korpela, puh. (09) 160 28323