Suomen ja Espanjan ministerit sopivat yhteistyöstä digitalisaatioasioissa

Tiedote 27.09.2021 18.33 fi sv en

Ministerit Nadia Calviño ja Timo Harakka (Kuva: LVM)

Espanjan ensimmäinen varapääministeri, talous- ja digitalisaatioasioiden ministeri Nadia Calviño vieraili Suomessa maanantaina 27. syyskuuta liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan kutsumana.

Varapääministeri Calviño ja ministeri Harakka keskustelivat muun muassa datataloudesta, yhteistyöstä digitalisaatioasioissa ja kyberturvallisuudesta. Ministerit sopivat, että Suomen ja Espanjan välistä yhteistyötä digitalisaatioasioissa edistetään ja vahvistetaan yhteisymmärryspöytäkirjalla.

- Olen erittäin iloinen tästä yhteistyöstä, josta ministeri Calviñon kanssa sovimme.  Ministeri Calviño tutustui vierailullaan laajasti suomalaiseen osaamiseen ja teknologiayrityksiin, toteaa ministeri Harakka.

Ensimmäinen varapääministeri Calviño tapasi Suomen-vierailullaan ministeri Harakan lisäksi valtiovarainministeri Annika Saarikon sekä ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Ville Skinnarin.

Ministeri Calviño osallistui Business Finlandin järjestämään pyöreän pöydän keskusteluun suomalaisten teknologiayritysten kanssa ja vieraili Maria 01-startup-kampuksella.

Lisätietoja:

liikenne- ja viestintäministerin erityisavustaja Johanna Juselius, p. 0295 342 141, johanna.juselius(at)gov.fi

erityisasiantuntija Annina Tikkanen, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 050 478 3398, annina.tikkanen(at)gov.fi