null Suomen ja Ranskan liikenneministerit tapaavat

Suomen ja Ranskan liikenneministerit tapaavat

Tiedote 18.04.2008 08.48 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen tapaa Ranskan liikenneasioista vastaavan apulaisministerin Dominique Bussereaun Helsingissä maanantaina 21. huhtikuuta. Tapaamisessa käydään läpi Ranskan tulevan EU-puheenjohtajakauden asialistaa kesällä alkavalla puolivuotisjaksolla.

Ranska on ilmoittanut liikennepoliittisiksi painopisteikseen kestävän kehityksen, turvallisuuden, sisämarkkinoiden täytäntöönpanon ja uudet teknologiat, joihin lukeutuu erityisesti satelliittipaikannusjärjestelmä Galileo.

Ranskan kaudella etenee muun muassa kiistelty maantieliikenteen työaikadirektiivi. Ministeri Vehviläinen valottaa Bussereaulle Suomen näkemystä, jonka mukaan yrittäjäkuljettajien työaikoja ei pitäisi rajoittaa.

Ranska ja Suomi ovat asiasta täysin eri mieltä, sillä Ranska on voimakkaasti ajanut yrittäjäkuljettajia työaikasäätelyn piiriin. Suomi on johdonmukaisesti vastustanut asiaa koko EU-jäsenyytensä ajan. Suomen näkemykset ovat saaneet tukea komission viime vuonna ilmestyneessä raportissa.

Ministeri Vehviläinen esittelee kollegalleen myös hallituksen tuoretta liikennepoliittista selontekoa, johon on ensimmäistä kertaa kirjattu pitkän aikavälin liikennetavoitteita.


Lisätietoja:
Liikenneministerin erityisavustaja Kari Jääskeläinen,
puh. (09) 160 28325 tai 0440 58 1030