Takaisin

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen kysymykset esillä Moskovassa

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen kysymykset esillä Moskovassa

Tiedote 18.03.2005 14.42 fi

Suomi ja Venäjä neuvottelivat meri-, maantie- ja rautatieliikenteen kysymyksistä Moskovassa pidetyn maiden välisen talouskomission kokouksen yhteydessä. Liikenneasioissa Suomea edusti kokouksessa kansliapäällikkö Juhani Korpela.

Rautatieliikenteestä esillä olivat tavaraliikenne ja nopea junaliikenne. Nopean junaliikenteen aloittamisaikataulu on edelleenkin vuosi 2008, jolloin liikenne pyrittäisiin aloittamaan asteittain.

Venäläinen osapuoli ilmoitti saavansa Suomenlahden meriliikenteen ilmoittautumisjärjestelmän (GOFREP) käyttöön vuoden 2005 lopussa. Aikataulu viivästyy alkuperäisestä noin puolella vuodella.

Suomi ja Venäjä ovat alustavasti sopineet maantieliikenteen kuljetuslupakiintiöksi tälle vuodelle 235 000 lupaa. Venäjä haluaisi 15 000 - 20 000 lupaa lisää. Lupien määrästä neuvotellaan seuraavan kerran todennäköisesti kesäkuussa.

Venäjän duumassa on käsiteltävänä lakiehdotus, joka nopeuttaisi rajanylityksiä. Ehdotuksen mukaan rajaviranomaisia olisivat vain rajavartiosto ja tulli. Nykyisin rajalla voi olla jopa seitsemän eri viranomaista.


Lisätietoja

kansliapäällikkö Juhani Korpela, puh. 0400 502 140