null Suomen ja Venäjän viestintäministerit tapasivat

Suomen ja Venäjän viestintäministerit tapasivat

Uutinen 03.06.2009 13.14 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén tapasi Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministerin Igor Shtshogolevin 3. kesäkuuta. Kuva: liikenne ja viestintäminsiteriö.

Viestintäministeri Suvi Lindén tapasi Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministerin Igor Shtshogolevin 3. kesäkuuta. Ministerit keskustelivat mm. säännöllisen vuoropuhelun käynnistämisestä viestintäasioissa maiden välillä sekä taajuuksien käyttöön liittyvistä kysymyksistä.

Lindén kertoi kollegalleen liikenne- ja viestintäministeriön toivomuksesta ottaa maiden hallitusten välisen talouskomission käsittelemiin asioihin mukaan myös viestintä. Käsiteltäviä kysymyksiä olisivat esimerkiksi laajakaistarakentaminen, tietoturva ja radiotaajuudet.

Lindénin mukaan tämä todennäköisesti edellyttäisi uuden työryhmän perustamista talouskomission alaisuuteen samaan tapaan kuin liikenneasioissa.

Radiotaajuuksista Lindén otti esille digitelevisioon siirtymisen jälkeen vapautuneiden taajuuksien eli niin sanotun digitaalisen ylijäämän käytön. Suomen hallitus on päättänyt, että osa vapaana olevista taajuuksista osoitetaan laajakaistaisten mobiiliverkkojen käyttöön.

Suomen päätös vastaa kansainvälisiä taajuussopimuksia. Päätöksen toimeenpano edellyttää kuitenkin koordinaatiota Venäjän taajuuksista vastaavien viranomaisten kanssa. Lindén toivoi, että asialle annettaisiin suuri painoarvo maiden välisissä yhteyksissä.