Takaisin

Suomi Digibarometrin kärkeen

Suomi Digibarometrin kärkeen

Uutinen 16.06.2016 09.20 fi

Mies, läppäri, puistonpenkki (Kuva: LVM)

Suomi on noussut ykköseksi digitaalisuuden astetta mittaavassa Digibarometri-vertailussa. Suomen jälkeen tulevat Norja, Tanska ja Ruotsi. Vertailussa on mukana 22 maata.

Mittauksen kohteena on digitaalisuuden yhteiskunnallinen hyödyntäminen. Koulutustason kaltaiset yleiset tekijät tai maan rooli ICT:n tuottajana eivät vaikuta sijoitukseen. Mittaus toteutetaan kolmella tasolla (edellytykset, käyttö ja vaikutukset) ja kolmella pääsektorilla (yritykset, kansalaiset ja julkinen).

Vuoden 2016 Digibarometrin perusteella Suomella on maailman parhaat edellytykset hyötyä syvenevästä digitalisoitumisesta. Käytössä Suomi jää kuitenkin sijalle 5 ja digitaalisuuden vaikutuksissa sijalle 3. Viime vuoteen verrattuna etenkin julkisen sektorin digin käytössä on tapahtunut suuri parannus.

Digibarometri julkaistiin nyt kolmatta kertaa. Digibarometrin ovat tilanneet Kaupan liitto, liikenne- ja viestintäministeriö, TEKES, Teknologiateollisuus ry ja Verkkoteollisuus ry, ja sen toteutti Etlatieto Oy. Digibarometrissa 22 maata pannaan järjestykseen 36 yksittäisen muuttujan perusteella. Mittauksen kohteena on digitaalisuuden laaja yhteiskunnallinen hyödyntäminen.