null Suomi ja Ranska yhteistyöhön digitaalitalouden vauhdittamiseksi

Suomi ja Ranska yhteistyöhön digitaalitalouden vauhdittamiseksi

Tiedote 31.01.2011 11.58 fi

Suomi ja Ranska ovat sopineet digitaalisten sisämarkkinoiden tiekartan laatimisesta. Viestintäministeri Suvi Lindén tapasi viime viikolla Ranskan digitaalitaloudesta vastaavan ministerin Eric Bessonin Pariisissa.

Ministeri Besson teki yhteistyöaloitteen Ranskan ja Suomen yhteisen digitaalisen tiekartan laatimiseksi. Lindén piti Bessonin aloitetta yhteistyöstä erittäin tervetulleena.

- Hankkeen vauhdittamiseksi päätimme perustaa maidemme välisen valmisteluryhmän. Ryhmä laatii kesäkuun loppuun mennessä yhteisen suunnitelman, jonka tavoitteena on keskittyä erityisesti digitaalitalouden esteiksi tunnistettujen kysymysten eurooppalaiseen ratkaisemiseen. Ratkaisuja tarvitaan muun muassa sähköisen viestinnän tekijänoikeuksiin ja NFC-lähilukuteknologian käyttöönottoon, Lindén toteaa.

Suomen ja Ranskan yhteistä visiota viedään eteenpäin myös EU-tasolla. EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden luominen on tärkeää tuottavuuden kasvattamiseksi sekä hyvinvoinnin säilyttämiseksi ja palveluiden turvaamiseksi.

On arvioitu, että tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämisen taloudellinen merkitys on 20-40 prosenttia tuottavuuden kasvusta.

Lisätietoja:
ylijohtaja Juhapekka Ristola, p. 09 160 28348 tai 0400 788 530
viestintäneuvos Asta Virtaniemi, p. 09 160 28626 tai 040 519 6762