null Suomi ja Venäjä puuttuvat raja-alueen matkaviestinongelmiin

Suomi ja Venäjä puuttuvat raja-alueen matkaviestinongelmiin

Tiedote 19.03.2010 09.29 fi

Suomi ja Venäjä ryhtyvät toimiin matkaviestinverkkojen ongelmien poistamiseksi maiden välisellä rajalla. Suomalaisten ja venäläisten teleoperaattorien tulee suunnata lähettimensä siten, etteivät matkapuhelut siirry raja-alueella naapurimaan verkkoon. Tätä aiotaan myös valvoa nykyistä paremmin.

Asiasta sovittiin virkamiesvaltuuskuntien kokouksessa Pietarissa 18.-19. maaliskuuta. Kyseessä oli ensimmäinen Suomen ja Venäjän hallitusten välisen talouskomission yhteyteen perustetun viestintä- ja IT-asioita käsittelevän työryhmän kokous.

Lähettimien oikean suuntaamisen lisäksi operaattoreita kehotetaan neuvottelemaan verkkovierailu- eli roaminghinnoista sekä teknisistä ratkaisuista, joilla ongelmat raja-alueilla pystyttäisiin välttämään

Kokouksessa todettiin myös tarve entistä tiiviimpään tietojen vaihtoon ja yhteistyöhön viestintäasioissa. Maiden käsitykset eri taajuusalueiden tulevaisuudesta ovat pitkälle yhteneväiset. Tapaamisen aikana päätettiin perustaa erillinen alatyöryhmä, joka keskustelee 800, 900 ja 3500 megahertsin taajuusalueiden käytöstä.

Yhtenä kokouksen aiheena oli laajakaistarakentaminen. Valtuuskunnat pitivät tärkeänä rohkaista teleyrityksiä osallistumaan laajakaistaprojektien tarjouskilpailuihin lähialueilla molemmin puolin.

Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johti kansliapäällikkö Harri Pursiainen ja Venäjän valtuuskuntaa varaministeri Naum Marder Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministeriöstä.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Harri Pursiainen, puh. 0500 787 742
viestintäverkkoyksikön päällikkö Juhapekka Ristola, puh. 0400 788 530