SuomiAreenalla katsotaan liikenteen ja viestinnän tulevaisuuteen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2017 13.51
Uutinen
Kuva: SuomiAreena logo (MTV)
Kuva: SuomiAreena logo (MTV)

Liikenne- ja viestintäministeriö osallistuu kesän SuomiAreenaan kahden tilaisuuden voimin ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä kuullaan myös useassa keskustelussa viikon aikana. Ministeriön keskusteluiden aiheina ovat liikenteen ja viestinnän tulevaisuus ja suuret muutokset. Toinen tilaisuuksista järjestetään yhteistyössä Finanssiala ry:n kanssa.

Perjantaina 14.7. LVM:n keskustelun aiheena on liikennevallankumous. Onko parhaillaan käynnissä 100-vuotiaan Suomen suurin liikenteen murros? Liikennepalvelut uudistuvat digitalisaatiota tehokkaasti hyödyntäen. Samalla päästövähennystavoitteet ja turvallisuusnäkökulmat on huomioitava entistä paremmin - mutta miten? Tuomas Enbusken isännöimä keskustelu käydään Porissa Bepop-lavalla klo 11.45-13.00.

Liikenteen tulevaisuutta pohtivat liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kanssa OP:n hankejohtaja Sonja Heikkilä, Tuup Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö, Sitran resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -teeman johtaja Mari Pantsar sekä Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Keskiviikkona 12.7. sukelletaan uuden digitalouden syövereiden yhdessä Finanssiala ry:n kanssa. Millaisia mahdollisuuksia digi- ja alustatalous luovat uusille palveluille? Entä miten huomioidaan tarvittavan tiedon avoimuus, saatavuus ja turvallisuus? Talk show-hengessä Puuvillan kauppakeskuksessa klo 11.45-13.00 tilaisuutta juontaa Tuomas Enbuske.

Keskustelua kommentoivat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Finanssiala ry:n vt. toimitusjohtaja Esko Kivisaari ja lukiolaisten Talousguru-kilpailun voittaja Jooa Mustonen. Lavalla digitaloutta pohtivat kansanedustaja Jyrki J. Kasvi (vihr), digi-johtaja Petri Vuorinen LähiTapiolasta, johtaja Pekka Puustinen Ilmarisesta, asianajaja Jaakko Lindgren Dottirista, hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja startup-aktivisti Nelli Lähteenmäki , startup-yrittäjä ja tutkija Antti Poikola Open Knowledge Finlandista sekä rikoskomisario Sari Sarani Keskusrikospoliisista.

Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia keskusteluita. Tilaisuuksia voi myös seurata suorana lähetyksenä verkon kautta.

Tilaisuudet ovat osa liikenne- ja viestintäministeriön Suomen 100-vuotisjuhlintaa ja ministeriön 125-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.