TeliaSoneran omistajaohjaus vaihtaa ministeriötä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2005 10.55
Tiedote
TeliaSoneran omistajaohjaus siirtyy liikenne- ja viestintäministeriöstä kauppa- ja teollisuusministeriöön. Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi siirtoa 6. syyskuuta.

Liikenne- ja viestintäministeriö ehdotti siirtoa, koska Euroopan komissio on huomauttanut LVM:n kaksoisroolista telemarkkinoilla. Komissio on edellyttänyt alan sääntelytehtävien ja yritysten omistajaohjauksen eriyttämistä.

Suomen telemarkkinoilla on lisäksi käynnissä rakennemuutos, johon liittyy monenlaisia toimialajärjestelyjä. Liikenne- ja viestintäministeriön on hankala toimia tässä tilanteessa sekä viestintämarkkinoiden yleisenä ohjaajana että TeliaSoneran omistajana.

TeliaSoneran omistajaohjauksen siirto on tarkoitus toteuttaa pikaisesti. Siirron käytännön toteutusta valmistelee ministeriöiden virkamiehistä koostuva omistajaohjauksen johtoryhmä.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta painotti, että nyt erillisratkaisuna tehty ministeriövaihdos ei merkitse kannanottoa siihen, mihin valtionyhtiöiden omistajaohjaus jatkossa mahdollisesti keskitetään.

Liikenne- ja viestintäministeriö keskittyy telealalla yksinomaan viestintäpolitiikkaan ja telealan ohjaukseen.


Lisätietoja:
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389, 0500 787 742