null Tero Jokilehto IMO-erityisasiantuntijaksi Lontooseen

Tero Jokilehto IMO-erityisasiantuntijaksi Lontooseen

Uutinen 09.03.2015 13.43 fi

Tero Jokilehto (kuva LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriön erityisasiantuntija Tero Jokilehto on nimitetty merenkulun erityisasiantuntijaksi Suomen suurlähetystöön Lontooseen. Virkasuhde on määräaikainen ja se kestää kaksi vuotta. Jokilehto aloittaa tehtävässä 1. huhtikuuta 2015.

Jokilehto on aiemmin työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä Liikenneturvallisuusyksikön ja Liikennemarkkinat-yksikön päällikkönä. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Suomen Varustamoyhdistyksessä, eri varustamoissa ja yrittäjänä. Koulutukseltaan Jokilehto on merikapteeni.

Jokilehto toimii erityisasiantuntijana Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä (IMO) sekä osallistuu ja vaikuttaa IMO:n yleissopimusten, niiden muutosten ja päätösten valmisteluun yhdessä Suomen liikennehallinnon kanssa.

Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluu myös pitää yhteyttä IMO:n sihteeristöön ja jäsenmaihin. Hänen erityistehtävänään on huolehtia yhteydenpidosta myös Iso-Britannian liikennealan ministeriöihin, viranomaisiin ja toimielimiin.

Erityisasiantuntija on ulkoasiainhallinnon virkamies ja hän toimii Suomen Lontoon suurlähetystön suurlähettilään johdon ja valvonnan alaisena.

Lisätietoja
erityisasiantuntija Tero Jokilehto, p. 040 535 0574