null Tietoyhteiskunnan toimintasuunnitelma julkistettiin

Tietoyhteiskunnan toimintasuunnitelma julkistettiin

Tiedote 25.04.2008 13.44 fi

Viestintäministeri Suvi Lindénin johdolla kokoontunut arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta on julkistanut toimintaohjelmansa. Ohjelma on kansallisen tietoyhteiskuntapolitiikan tiekartta ja siinä esitellään keskeisimmät toimenpiteet tietoyhteiskuntastrategian toimeenpanemiseksi.

Toimintaohjelma julkistettiin neuvottelukunnan kokouksessa 25. huhtikuuta.

- Konkreettisilla toimilla halutaan saada aikaan selkeitä harppauksia suomalaisessa tietoyhteiskuntakehityksessä. Kansainväliset selvitykset osoittavat selvästi, että Suomi on muuten jäämässä keskikastiin globaalien tietoyhteiskuntien joukossa, ministeri Lindén painotti.

Hallituskaudella keskitytään luotettavien ja käyttäjäystävällisten sähköisten palveluiden toteuttamiseen, laajakaistanopeuksien nostamiseen sekä helppokäyttöisten tunnistamismenetelmien kehittämiseen. Lisäksi hitaasti edennyttä sähköisen laskutuksen käyttöönottoa vauhditetaan.

- Tavoitteena on, että tietoyhteiskunnan kehittämiseksi tehtävä työ hyödyttää kaikkia kansalaisia ja tuo helpotusta myös yritysten ja julkishallinnon arkeen, ministeri Lindén korosti.

Konkreettisiksi esimerkeiksi tieto- ja viestintäteknologian tuomista arkipäivän hyödyistä ministeri Lindén nosti terveydenhuollon sähköiset palvelut sekä uudenlaiset sähköiset asiointitavat hallinnon kanssa.

Lindénin mukaan sähköisen potilaskertomuksen ja sähköisen reseptin käyttöönotolla voidaan parantaa potilasturvallisuutta ja hoidon laatua. Lisäksi niillä voidaan lisätä terveydenhuollon kustannustehokkuutta.

- Uudenlaiset hallinnon asiointipalvelut tarjoavat puolestaan kansalaisille mahdollisuuden seurata itseään koskevien asioiden käsittelyä ja mahdollisuuden saada päätösasiakirjat omalle asiointitililleen sähköisessä muodossa, Lindén totesi.


Lisätietoja

erityisavustaja Aleksi Randell, puh. (09) 160 28324, 0400 500 822
apulaisosastopäällikkö Kristiina Pietikäinen, puh. (09) 160 28676, 040 522 2122
neuvotteleva virkamies Päivi Antikainen, puh. (09) 160 28460, 040 776 7687