Turvallisesti juhliin ja kotiin

Uutinen 14.11.2012 09.26 fi

Pikkujouluajan liikenneraittiuskampanja kannustaa miettimään, miten pikkujoulu sujuu turvallisesti kotiin asti. Humalassa ei lähdetä ajamaan, kaveria ei päästetä päihtyneenä rattiin eikä päihtyneen kyytiin nousta.

Rattijuopumustapauksissa on viimeisen viiden vuoden aikana kuollut keskimäärin 79 ja loukkaantunut 900 henkilöä vuosittain. Miehiä menehtyneistä oli 87 prosenttia ja loukkaantuneista 77 prosenttia. Kuolleista lähes kolmannes ja loukkaantuneista neljä kymmenestä oli 15-24-vuotiaita.

Pikkujouluajan liikenneraittiuskampanja korostaa yhteistä vastuuta. Kun suunnitellaan pikkujouluihin osallistumista, kannattaa myös suunnitella, miten matkat juhlapaikalle ja pois tehdään.

Kampanjan verkkosivuilla voi myös osallistua liikenneraittiusvisaan ja testata omat tiedot esimerkiksi alkoholin vaikutuksesta ajokykyyn. Osallistumalla visaan 30.12. mennessä voit voittaa 30 euron arvoisen taksikortin.

Tyhmä saa olla, mutta ei rattijuoppo -liikenneraittiuskampanja on osa julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyötä. Kampanjassa ovat mukana Sosiaali- ja terveysministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, poliisi, Liikenneturva ja SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry.