Turvallista liikennettä myös pimeään aikaan

Uutinen 17.10.2012 18.35 fi

Maanteiden talvinopeudet tulevat porrastetusti voimaan lokakuun loppupuolella. Marraskuun alusta alkaen voi tarpeen mukaan käyttää myös talvirenkaita. Pimeässä ja liukkaassa kelissä maltti on valttia, kuten myös valppaus ja vaihtuvien olosuhteiden huomioon ottaminen. Taajamissa liikkuessa on hyvä huomioida myös jalankulkijat ja pyöräilijät, jotka toivottavasti käyttävät heijastinta ja suojateitä.

Maanteiden nopeusrajoitukset alennetaan viikoilla 43 ja 44 porrastetusti pohjoisesta alkaen siten, että talvinopeudet ovat voimassa koko maassa viimeistään keskiviikkona 31. lokakuuta.

Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 kilometriä tunnissa ja pääosalla muita maanteitä 80 kilometriä tunnissa.

Alennetut rajoitukset ovat voimassa kevääseen saakka, kunnes olosuhteet sallivat siirtymisen kesänopeusrajoituksiin. Aikaisintaan kesänopeudet otetaan käyttöön pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Nastarenkaita tällä talvikaudella saa käyttää 1.11.2012-8.4.2013 ja muina aikoina sään tai kelin niin edellyttäessä. Talvirenkaat on vaihdettava alle viimeistään 1.12. ja niitä on käytettävä helmikuun loppuun saakka.

Tienkäyttäjää auttavaa ajantasaista liikennetietoa, kuten keliennuste ja tietoja tiesäästä löytyy muun muassa Liikenneviraston verkkopalvelusta.