Takaisin

Turvallista liikennettä – omilla päätöksillä

Turvallista liikennettä – omilla päätöksillä

Uutinen 10.08.2016 13.02 fi

Ministeri Anne Berner, Sinä teet suojatien -kampanjan kuvia, Liikenneturvan tilaisuus 10.8.2016

Liikenne on kaikkien kansalaisten kohtaamispaikka. Riippumatta siitä miten, minne tai miksi olemme liikenteessä, ansaitsemme tehdä sen turvallisesti, sanoi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner Liikenneturvan Sinä teet suojatien -tapahtumassa 10. elokuuta 2016.

Turvallinen liikkuminen ja liikuttaminen ovat ehdottomia lähtökohtia ja päämääriä myös liikenne- ja viestintäministeriössä meneillä olevassa tieliikennelain kokonaisuudistuksessa. Valmistelussa on kiinnitetty huomiota paitsi jalankulkijoiden myös pyöräilijöiden turvalliseen tien ylittämiseen.

Puheessaan ministeri Berner muistutti, että säännöt toimivat vain jos noudatamme niitä, ja että liikennekasvatus alkaa kotona:

- Meillä vanhemmilla on kenties kaikkein tärkein rooli turvallisen liikkumisen luojina. Toimimme roolimalleina omille lapsillemme, mutta myös muille tienkäyttäjille. Kärsivällisyys, johdonmukaisuus ja arvostus ovat tärkeitä toimintamalleja liikenteessä. Omalla esimerkillämme luomme liikennekulttuuria, joka rakentuu luottamukseen ja kunnioitukseen.