Takaisin

Työryhmä selventämään kaupallisen radiotoiminnan lainsäädäntöä

Työryhmä selventämään kaupallisen radiotoiminnan lainsäädäntöä

Tiedote 29.01.2004 00.00 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään kaupallisen radion toimintaedellytyksiä ja kehittämismahdollisuuksia. Erityisesti selvitetään paikallisen ja alueellisen radiotoiminnan tarpeita. Työryhmän on tarkoitus mm. valmistella muutoksia televisio- ja radiotoiminnan lainsäädäntöön toimialan pelisääntöjen selkeyttämiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen kiinnitti huomiota alan lainsäädännön puutteisiin vuoden 2003 marraskuussa kun Suomen Urheiluradio Oy teki luvanvastaisia sopimusjärjestelyjä SBS Finland Oy:n kanssa.

- Nykyinen laki mahdollistaa käytännössä toiminnan siirtämisen toiselle toimijalle sopimusten avulla. Lainsäädännön muutoksella estämään tällainen toiminta. Nykyiset paikallisradioluvat umpeutuvat vuoden 2006 lopussa. Uudet luvat myönnetään perusteellisen harkinnan pohjalta ja uusituin ehdoin, ministeri Luhtanen painottaa.

Kaupallisen radiotoiminnan kehittämistä selvittävää työryhmää vetää viestintäneuvos Ismo Kosonen liikenne- ja viestintäministeriöstä. Työryhmän muut jäsenet ovat yksikön päällikkö Merja Saari Viestintävirastosta, professori Tom Moring Svenska social- och kommunalhögskolanista, tuottaja Juha Tynkkynen Broadcasters Oy:stä, tiedotuspäällikkö Satu Tyry-Salo Suomen Kuntaliitosta sekä neuvotteleva virkamies Elina Normo liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Ryhmän ehdotuksia odotetaan 30. lokakuuta 2004 mennessä.Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Elina Normo, puh. (09) 160 28463
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh. (09) 160 28462