null Uudet tietoturvaratkaisut ja liikenteen tietotekniikkasovellukset esillä kansainvälisessä tietoyhteiskuntaseminaarissa

Uudet tietoturvaratkaisut ja liikenteen tietotekniikkasovellukset esillä kansainvälisessä tietoyhteiskuntaseminaarissa

Tiedote 22.09.2006 14.58 fi

Eurooppalaiset päättäjät ja asiantuntijat kokoontuvat 28. syyskuuta Espoon Dipoliin keskustelemaan siitä, miten tietoyhteiskuntapolitiikalla voidaan vaikuttaa Euroopan Unionin kilpailukykyyn. Seminaarissa pohditaan käytännön kysymyksiä:

Miten luottamusta ja tietoturvaa edistetään teknisillä ratkaisuilla, käyttäjiä valistamalla tai lainsäädännön keinoin?

Miten käyttäjien mahdollisuudet tietoverkkoyhteyksiin kaikkialla turvataan ja helppokäyttöisyydestä huolehditaan?

Miten autoista saadaan turvallisempia ja logistiikasta sujuvampaa?

Kokemuksiaan ja visioitaan aiheista esittelevät Euroopan ja Japanin hallinnon sekä alan huippuyritysten edustajat, mm. Nokian Jorma Ollila, Skypen Niklas Zennström ja Fujitsun Naoyuki Akikusa.

Päivän rinnakkaisseminaarien aiheet ovat: luottamus ja tietoturva, älykäs auto ja kuluttajakysymykset.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen emännöi kaksipäiväistä konferenssia, johon osallistuu myös tietoyhteiskunta ja media-asioista vastaava komissaari Viviane Reding. Konferenssiin odotetaan noin 300 korkean tason päättäjää ja asiantuntijaa EU- ja muista Euroopan maista. Konferenssi alkaa 27. syyskuuta osallistujien keskinäisillä tapaamisilla.

Suomen EU-puheenjohtajakauteen ja EU:n i2010-tietoyhteiskuntaohjelmaan liittyvän konferenssin järjestävät liikenne- ja viestintäministeriö, Euroopan komissio ja Euroopan verkko- ja tietoturvavirasto Enisa.


Lisätietoja:
apulaisosastopäällikkö Kristiina Pietikäinen, puh. (09) 160 28676
tiedotuspäällikkö Jaana Beversdorf, puh. (09) 160 28334, 040 527 2599