Takaisin

Uusi väylämaksulaki tarkoitus saada voimaan ensi vuoden alusta

Uusi väylämaksulaki tarkoitus saada voimaan ensi vuoden alusta

Tiedote 25.02.2005 12.32 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö pyrkii saamaan väylämaksujen perintään toimivan ja kestävän lainsäädäntöjärjestelyn mahdollisimman nopeasti. Lainsäädännössä on otettava huomioon myös uuden perustuslain vaatimukset.

Ministeriön on tarkoitus saada ehdotus uudeksi väylämaksulaiksi eduskunnan käsittelyyn heti kun sitä pohtinut työryhmä on saanut esityksensä valmiiksi. Työryhmän tulee saada työnsä valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. Väylämaksulain kokonaisuudistus on tarkoitus saattaa voimaan ensi vuoden alusta lukien.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen vastasi kahteen väylämaksuja koskevaan kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen 25. helmikuuta.

Uuden lainsäädännön voimaantulemiseen saakka Merenkulkulaitos jatkaa liikenne- ja viestintäministeriön ohjeistuksen mukaisesti yksittäisten väylämaksujen kohtuullistamispäätösten tekoa. Ministeriö katsoo, että kohtuullistamismenettelyn lopettaminen ennen uutta lainsäädäntöä vaikuttaisi haitallisesti suomalaisen elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksiin ja kilpailukykyyn.

Väylämaksujen kohtuullistamisen taustalla ovat niiden perintään vaikuttavien asiakirjojen epäselvyydet, kuten vuoden 2003 loppupuolella havaitut teknisten ohjeiden käännösvirheet.

Lisätietoja:
ylijohtaja Harri Cavén, (09) 160 28500, 0400 607 848