null Uusia radiotaajuuksia lausunnoille

Uusia radiotaajuuksia lausunnoille

Uutinen 28.05.2013 11.39 fi

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun asetuksen päivittämistä. Käyttösuunnitelmaan ollaan lisäämässä uusia taajuuksia valtakunnallisen tai alueellisen- ja paikallisen radiotoiminnan käyttöön.

Radiotaajuuksien käyttösuunnitelman päivitystä koskeva lausuntopyyntö on lähetetty radiotoimijoille 27. toukokuuta 2013. Samalla ministeriö pyytää lausuntoja Kevyt Kanava Oy:n hakemuksista, jotka käsittelevät sille myönnettyjen tiettyjen taajuuksien muuttamista.

Radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun asetuksen päivittäminen ja uusien taajuuksien haku tapahtuu kahdessa vaiheessa.

Osa taajuuksista on otettavissa toimiluvanvaraisen radiotoiminnan käyttöön suoraan ministeriölle jätettävien lausuntojen perusteella. Radiotoimijat voivat lausua vapaamuotoisella hakemuksella kiinnostuksensa tiettyyn taajuuteen tai taajuuksiin. Tämän jälkeen ministeriö päättää, mitkä taajuudet liitetään osaksi nykyisiä taajuuskokonaisuuksia ja mitkä uudet taajuudet tai taajuuskokonaisuudet julistetaan erikseen haettaviksi prosessin toisessa vaiheessa.

Lisäksi liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja kolmesta Kevyt Kanava Oy:n hakemuksesta sekä yhdestä Järvi-Savon Viestintä Oy:n hakemuksesta.

Lausuntoaika uusille taajuuksille sekä Kevyt Kanava Oy:n ja Järvi-Savon Viestintä Oy:n hakemuksille päättyy 28. kesäkuuta 2013. Radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annettu asetus on tarkoitettu voimaan tulevaksi mahdollisimman pian lausuntokierroksen jälkeen.