null Valppain mielin -kampanja jatkuu heinäkuussa

Valppain mielin -kampanja jatkuu heinäkuussa

Uutinen 15.07.2010 11.37 fi

Liikenteessäkin on säännöt. Tästä muistuttaa Valppain mielin -kampanja, joka painottaa erityisesti ajonopeuksien huomioimista kesäliikenteessä. Kampanja on käynnissä heinäkuussa viestimissä sekä Valppain mielin.fi -sivustolla.

Joka toisessa kuolemaan johtavista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista ylinopeudella on osuus asiaan. Näistä onnettomuuksista noin kolmasosa sattuu kesäkuukausien aikana.

Ylinopeus altistaa mm. arviointivirheille ja heikentää mahdollisuuksia reagoida yllättävissä tilanteissa. Taajama-ajossa ylinopeus on vaaraksi etenkin jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Valppain mielin -kampanja näkyy televisiossa ja kuuluu radiossa. Lisäksi kampanjasivuilla voi osallistua kilpailuun, jossa arvotaan oikeinvastanneiden kesken navigaattori.

Kampanjassa ovat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Poliisi, Liikennevakuutuskeskus, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, Suomen Taksiliitto ja Linja-autoliitto.

Liikennesääntöjen noudattaminen on kaikkien liikenteessä liikkujien etu. Vähennä siis vauhtia ja noudata nopeusrajoituksia!