null Vehviläinen: Etelä-Karjalan rekkaruuhkiin puututtava aktiivisesti

Vehviläinen: Etelä-Karjalan rekkaruuhkiin puututtava aktiivisesti

Tiedote 12.06.2008 12.48 fi

Rekkaruuhkat ovat viime päivinä vaivanneet pahasti sekä Kymenlaakson että Etelä-Karjalan teitä. Liikenneministeri Anu Vehviläisen mukaan asiaan on puututtava pian.

Erityisesti Etelä-Karjalassa on kuutostielle syntynyt pahoja ruuhkia, kun Venäjän hallitus päätti yksipuolisesti tulliasetuksellaan keskittää kaikkien autonkuljetusrekkojen rajanylitykset Nuijamaalle ja Imatralle.

- Olen seurannut hyvin huolestuneena kasvaneen rekkaliikenteen vaikutusta teiden välityskykyyn ja liikenneturvallisuuteen Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Remontissa oleva Lappeenrannan ja Imatran välinen tieosuus on ennestään ruuhkainen ja lisäliikenne kasvattaa turvallisuusriskiä, Vehviläinen sanoo.

Liikenneministerin mielestä Venäjän hallituksen päätös autonkuljetusrekkojen rajanylitysten keskittämisestä oli huonosti harkittu. Asia nostetaan esille ensi viikon maanantaina Suomen ja Venäjän välisissä maantieliikennettä käsittelevissä neuvotteluissa.

- Koska kysymyksessä on tullia koskeva asetus, ensisijaisesti asia kuuluu tulliasioista vastaavalle hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemelle. Olen keskustellut rajaliikenteen ongelmista viime päivinä ministeri Kiviniemen kanssa. Hän lähettää kollegalleen kirjeen asetuksen kumoamiseksi, Vehviläinen toteaa.

- Valitettavasti rekkaliikenteen kasvun aiheuttamiin ongelmiin ei ole olemassa yksittäistä nopeaa keinoa. Koska kauttakulkuliikenne on edelleen kasvussa, meillä tulee olla valmius tehdä nopeasti päätöksiä rekkaparkkien rakentamisesta Nuijamaalle ja Imatralle, Vehviläinen painottaa.


Lisätietoja

ylijohtaja Juhani Tervala, puh. 050 5527 260