null Vehviläinen: Pyöräilyn ja jalankulun mahdollisuuksia parannettava

Vehviläinen: Pyöräilyn ja jalankulun mahdollisuuksia parannettava

Uutinen 16.05.2008 15.40 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen tukee pyöräilyn ja jalankulun lisäämistä.

- Pyöräilyä ja jalankulkua on edistettävä entistä tehokkaammin ilmastonmuutoksen takia. Valtio on osoittamassa lisää rahaa kevyen liikenteen väylien rakentamiseen. Väylien rakentaminen on välttämätöntä turvallisuuden kannalta, Vehviläinen toteaa.

Ministeri avasi valtakunnallisen pyöräilyviikon seminaarin 15. toukokuuta Helsingissä.

Vehviläinen pitää tärkeänä, että kevyen liikenteen väyliä suunniteltaessa otetaan entistä paremmin huomioon lapset, iäkkäät ja vammaiset. Väyliä on Suomessa yhteensä noin 16 000 kilometriä.

Vehviläinen kehittäisi myös työmatkapyöräilyä. Hän toivoi keskustelua siitä, mitä työnantaja voisi tehdä työmatkapyöräilyn edistämiseksi. Myös liityntäpysäköintiä tulisi kehittää pyöräilyä suosivaksi.

Pyöräilyseminaari aloitti pyöräilyviikon päätapahtuman FillariFestarin. Seminaarissa todettiin, että liikennesuunnittelu on kehittynyt paljon viime vuosikymmeninä. Liikenteessä on kuitenkin yhä vastakkainasettelua pyöräilijöiden, autoilijoiden ja jalankulkijoiden välillä. Pyöräilyn muuttuessa ympärivuotiseksi tapaturmat ovat lisääntyneet. Poliittisen ilmapiirin todettiin muuttuneen viime vuosina myönteisemmäksi pyöräilyä kohtaan ilmastonmuutoksen takia.

FillariFestarin päätapahtuma järjestetään 18. toukokuuta Kontulan Kelkkapuistossa Helsingissä.