null Venäjä aikoo poistaa rekkojen ylipainoluvat

Venäjä aikoo poistaa rekkojen ylipainoluvat

Uutinen 23.04.2009 16.47 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen Moskova

Venäjä on muuttamassa rekkojen painorajoituksia koskevia määräyksiään kesällä 2009. Lainsäädäntömuutos mahdollistaa 42 tonnin maksimipainoiset kuormat. Alustavasti Venäjä suunnittelee, että muutokset koskisivat konttikuljetuksia. Muutos vaikuttaa niin, että kyseisen painoiset rekat voivat liikennöidä Suomessa ilman ylipainolupaa.

- Olen tyytyväinen siihen, että asiassa tulee ratkaisu, joka turvaa molemmissa maissa 42 tonnin kuljetukset ilman ylipainomaksua, ministeri Vehviläinen sanoo.

Ministeri Vehviläinen esitti, että jos Saimaan kanavan vuokrasopimuksen teksti saadaan myös Venäjällä poliittisella tasolla hyväksytyksi ja viimeistellyksi toukokuun puoleen väliin mennessä, voitaisiin sopimus mahdollisesti allekirjoittaa pääministerien tapaamisessa Helsingissä kesäkuun alussa.

Ministerit myös keskustelivat Helsingin ja Pietarin välisen nopean junayhteyden avaamisen aikataulusta. Venäjän osapuoli kertoi, että Venäjällä on valmiudet aloittaa nopea junaliikenne syyskaudella 2010, jolloin näiden kahden kaupungin matkaan kuluisi aluksi neljä tuntia ja myöhemmin kolme ja puoli tuntia.