Takaisin

Venäjän rajan automaksusta päätös kesäkuussa

Venäjän rajan automaksusta päätös kesäkuussa

Tiedote 30.05.2006 12.34 fi

Venäjän rajalla perittävän autojen rekisteröintimaksun lopullinen kohtalo on parhaillaan tutkittavana. Maksun poistaminen on saanut laajaa kannatusta Venäjän eri ministeriöissä, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty. Kysymys on tarkoitus ratkaista Venäjän hallituksessa kesäkuun aikana.

Asiasta kertoi Venäjän liikenneministeriön tieliikenneosaston päällikkö Jevgeni Moskvitshev Suomen ja Venäjän välisissä tieliikenneneuvotteluissa.

Helsingissä käydyt kaksipäiväiset neuvottelut päättyivät 30. toukokuuta. Suomen valtuuskuntaa johti ylijohtaja Harri Cavén.

Sallan rajanylityspaikalla ei Suomesta Venäjälle ole päästetty yli 12-metrisiä busseja, vaikka maiden välisen sopimuksen mukaan estettä ei ole. Muilla ylityspaikoilla tätä ongelmaa ei ole ollut. Venäjän valtuuskunta ilmoitti, että tilanne on nyt normalisoitunut myös Sallassa.

Neuvotteluissa palattiin jälleen kuorma-autojen mitta- ja painokysymyksiin. Erikoislupien saaminen on taas hidastunut ja tavanomainen odotusaika on neljä viikkoa.

Lupamenettelyn yksinkertaistamisessa ja nopeuttamisessa ei ole edistytty. Ongelmaa yritetään ratkoa vielä kerran työryhmässä. Jos ratkaisua ei synny, Suomen on pakko tehdä asiasta omat johtopäätöksensä, ylijohtaja Cavén toteaa.

Seuraava tieliikenneneuvottelu pidetään lokakuussa, jolloin käsitellään mm. kuljetuslupakiintiöitä.Lisätietoja

ylijohtaja Harri Cavén, puh. (09) 160 28500 tai 0400 607 848
kansainvälisten asioiden neuvos Jouko Alaluusua, puh. (09) 160 28499 tai 040 551 8373