null Verkkosivustolta ohjeita roskapostin torjuntaan

Verkkosivustolta ohjeita roskapostin torjuntaan

Tiedote 31.01.2006 11.45 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö on julkaissut roskapostia käsittelevän verkkosivuston. Sivustolla pyritään lisäämään tietoisuutta ongelmasta ja antamaan ohjeita haittojen ehkäisyyn.

Roskapostitietoa löytyy osoitteesta www.roskapostipaketti.fi. Sivusto on tarkoitettu kaikille ilmiöstä tietoa tarvitseville.

Verkkosivusto kertoo monipuolisesti roskaposti-ilmiöstä. Sivuilta saa esimerkiksi ohjeita siihen, miten itse voi vähentää roskapostinsa määrää. Siellä kerrotaan myös roskapostittajien toimintatavoista ja roskapostiin liittyvästä lainsäädännöstä. Uusi verkkosivusto on osa tietoturvastrategian toteuttamista.


Roskaposti ja rikollisuus yhteydessä

Roskapostiksi kutsutaan sähköposti- tai muita viestejä, joita vastaanottaja ei halua ja joita lähetetään suurina määrinä useille vastaanottajille. Roskaposti ruuhkauttaa verkkoja ja sähköpostijärjestelmiä ja aiheuttaa ylimääräistä työtä ja kustannuksia.

Roskapostin välityksellä mm. kaupataan laittomia tuotteita, lähetetään huijauskirjeitä tai yritetään saada käyttäjiä luovuttamaan luottokortti-, kirjautumis- tai henkilötietoja rikollista toimintaa varten. Virukset ja muut haittaohjelmat saattavat muuttaa tavallisen käyttäjän kotikoneenkin roskapostin lähetystoimistoksi. Internetin käyttäjät voivat pyrkiä vähentämään roskapostia mm. varomalla sähköpostiosoitteidensa levittämistä ja suojaamalla kotikoneensa viruksilta.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Juha Perttula, puh. (09) 160 28617, 0400 694 419