Takaisin

Verkkoturvallisuus ja verkon vihapuhe Finnish Internet Forumin teemoina

Verkkoturvallisuus ja verkon vihapuhe Finnish Internet Forumin teemoina

Uutinen 26.04.2016 12.27 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner puhuu Finnish Internet Forumissa keskiviikkona 27.4. Tilaisuuden teemoina ovat tänä vuonna verkkoturvallisuus ja yhteisvastuu sekä sananvapaus ja verkkoviha.

Ministeri Bernerin puheenvuoron aiheena on esineiden internet ja tietoturva. Esineiden internet liittyy hallituksen digitalisaation kärkihankkeeseen. Digitalisaatio luo uusia toimintatapoja yrityksille, viranomaisille ja kuluttajille esimerkiksi liikenteessä, teollisuudessa ja terveydenhuollossa laitteiden ja sensoreiden ollessa jatkuvassa yhteydessä verkkoon ja toisiinsa.

Liikenne- ja viestintäministeriön tietoturvastrategiassa tietoturva halutaan saada sisäänrakennettuna erilaisiin järjestelmiin, palveluihin ja päätelaitteisiin. Luotettavuudesta ja tietoturvasta halutaan tehdä laatutekijä ja Suomen kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla.

Finnish Internet Forum järjestetään 7. kerran tiistaina 27.4. klo 9.00 alkaen. Tilaisuutta voi seurata suorana verkosta ja osallistua keskusteluun Twitterissä tunnistella #FIForum.