null Viestintäministeri Lindén: Kuntien laajakaistahankkeille myötätuulta

Viestintäministeri Lindén: Kuntien laajakaistahankkeille myötätuulta

Uutinen 01.04.2011 10.40 fi

Valtakunnallinen laajakaistahanke etenee. Viestintävirasto on antanut ensimmäisen valtiontukipäätöksen haja-asutusalueiden huippunopean laajakaistaverkon rakentamiseen.

Miehikkälän kunnassa sijaitsevalle hankkeelle myönnetty tuki on lähes 100 000 euroa. Miehikkälän kunta tukee hanketta vastaavalla summalla.

Valtakunnallisen laajakaistahankkeen tavoitteena on mahdollistaa huippunopean laajakaistayhteyden saatavuus haja-asutusalueilla vuoden 2015 loppuun mennessä. Haja-asutusalueille nopeat yhteydet rakennetaan osaksi julkisella tuella.

Liikenne- ja viestintäministeriö on edistänyt hanketta ja keskustellut julkisen tuen perusteista myös Euroopan komission kanssa.

- Komissio on valmis hyväksymään kuntien 100 prosentin takaukset ilman, että se alentaisi maksettavan tuen määrää. Tämä on erinomainen viesti komission suunnalta. Epäselvyys komission kannasta 100 prosentin takauksista on myös hidastanut valtiontukipäätösten tekemistä. On erinomainen asia, että liikenne- ja viestintäministeriön ja komission keskustelut asiassa ovat edenneet. Nyt kevään koittaessa ja maan sulaessa on mahdollista viedä eteenpäin niitä hankkeita, joissa rakentamispäätökset on jo tehty, toteaa viestintäministeri Suvi Lindén.