Takaisin

Viestintäministeri Lindén: Uudet sisällöt ja palvelut tietoyhteiskunnan vetureita

Viestintäministeri Lindén: Uudet sisällöt ja palvelut tietoyhteiskunnan vetureita

Tiedote 26.04.2007 18.30 fi

- Kansalaisten ja yritysten käytössä pitää olla helppokäyttöisiä ja arjen toimintoja helpottavia sähköisiä palveluja. Teknologia ei kuitenkaan saa nousta pääosaan, tärkeintä on teknologiaa hyödyntävä sisältö, korostaa viestintäministeri Suvi Lindén.

Ministeri Lindén puhui Paras mobiilipalvelu -kilpailun palkintotilaisuudessa Helsingissä 26. huhtikuuta.

Lindén korosti puheessaan monipuolisten jakelukanavien merkitystä.

- Hallituksen on syytä edistää kaikkia uusia sisältöjen jakelumuotoja. Yksi näistä on mobiilitelevisio, johon liittyvät tekijänoikeuskysymykset on ratkaistava, Lindén painotti.

Suomessa perinteisesti yritykset tuottavat viestintäpalvelut ja hallinto varmistaa palvelujen tuottajille ja käyttäjille hyvän toimintaympäristön.

- Hallitus laatii viestintäpoliittisen ohjelman, jolla pyritään edistämään viestintäalan investointeja ja innovaatioita, Lindén kertoi.

- Keskeistä on vastata ajan haasteisiin nyt kun viestintäala on suurten teknisten mullistusten edessä. Viestintäpolitiikkaa ja sääntelyä arvioidaan hallituskaudella uudelleen.

Palveluiden tietoturvallisuus on olennaista.

- Kansalaisten ja yritysten luottamusta tietoyhteiskunnan palveluihin on edistettävä. Tämä tapahtuu palvelujen toimintavarmuutta ja yrityssalaisuuksien suojaa kehittämällä, Lindén korosti.

Lapset ja nuoret käyttävät yhä enemmän aikaa median parissa.

- Lapsille pitää taata turvallinen mediaympäristö. On tärkeää, että tieto- ja viestintätekniikan harjoittelu alkaa jo peruskoulusta. Tähän onkin suunnitteilla kokeiluhanke, jossa peruskoululaisten keskeisenä oppimisen välineenä käytetään tietokonetta. Tietokonekin on kuitenkin vain väline, tärkeintä ovat oppimisen kannalta oikeat sisällöt.