Viestintäministeri otti kantaa television ohjelmistolupiin ja taajuuspolitiikkaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 21.1.2009 14.30 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 9.51
Uutinen

Viestintäministeri Suvi Lindén on päättänyt mahdollistaa lainmuutoksella televisiokanavanippujen B ja C ohjelmistolupien jatkamisen elokuun 2016 loppuun saakka. Lisäksi Lindén peräänkuuluttaa taajuuksien joustavampaa ja tehokkaampaa käyttöä. Ministeri puhui aiheista liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä Viestintäfoorumissa 21. tammikuuta.

Päätös ohjelmistotoimilupien jatkamisesta tarkoittaa sitä, että MTV Oy, Subtv Oy, Sanoma Television Oy, Suomen Urheilutelevisio Oy, C More Entertainment Finland Oy, TV5 Finland Oy, The Walt Disney Company Ltd ja Turun Kaapelitelevisio Oy voisivat saada valtioneuvoston päätöksellä luvan jatkaa televisiotoimintaa ilman toimilupien julistamista uudelleen haettaviksi.

Lisäksi lähiaikoina julistetaan haettaviksi kokonaan uusia toimilupia E- ja F-nipuissa.

Taajuuksien paaluttaminen 15 vuodeksi yhdelle toimijalle ja yhteen käyttötarkoitukseen ei Lindénin mukaan ole nykypäivää. Merkittävänä mahdollisuutena tehokkuuteen viestintäministeri näkee taajuuksien jälkimarkkinat, jotka sallittaisiin toimilupien huutokaupan yhteydessä. Huutokauppaa on tarkoitus kokeilla Suomessa yhdellä taajuusalueella ensimmäistä kertaa kuluvan vuoden lopulla.

Viestintäfoorumin materiaaliin pääsee oheisesta linkistä.