null Viestintäministerit keskustelivat suomalaisyritysten ongelmista Intiassa

Viestintäministerit keskustelivat suomalaisyritysten ongelmista Intiassa

Tiedote 17.01.2013 09.07 fi en

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on tavannut Intian vierailullaan telekommunikaatioministeri Kapil Sibalin. Tapaamiseen osallistui myös suomalaisten yritysten edustajia.

Avoimissa keskusteluissa käsiteltiin muun muassa tulevaisuuden verkkoratkaisuja ja niiden käyttöönottojen aikatauluja, eri taajuusalueiden käyttöönottoa sekä ulkomaisiin investointeihin Intiassa liittyviä kysymyksiä.

Ministeri Kiuru nosti esiin myös suomalaisten yritysten Intiassa kohtaamia ongelmia. Esille nousi Nokian verotarkastus. Kiuru korosti Nokian toimintaa vastuullisena yrityksenä ja totesi yhtiön haluavan toimia yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa. Hän pyysi ministeri Sibalia välittämään pyynnön Intian valtiovarainministerille, jotta asiaan saataisiin nopea ratkaisu.

Myös muiden suomalaisyritysten Intiassa kokemista ongelmista keskusteltiin.

- Suomen ja Intian suhteet ovat niin hyvät, että ongelmistakin voidaan keskustella avoimesti ja hyvässä hengessä. Suomalaiset yritykset tunnetaan Intiassa vastuullisina toimijoina ja uskon, että nyt esillä olleisiin kysymyksiin löydetään ratkaisu, Kiuru totesi.

- Ministeri Sibal lupasi tehdä voitavansa yhdessä muiden Intian viranomaisten kanssa, että ratkaisut löytyisivät, Kiuru sanoi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Kalervo Haverinen, 050 331 6914