Takaisin

Viidennelle digi-tv-verkolle kolme hakijaa

Viidennelle digi-tv-verkolle kolme hakijaa

Tiedote 15.02.2006 12.19 fi


Kolme yhtiötä on ilmoittautunut liikenne- ja viestintäministeriölle viidennen digitaalisen joukkoviestintäverkon toimiluvan hakijoiksi.

Verkossa on tarkoitus välittää Ruotsin television SVT:n ohjelmistoja Suomessa, mutta kanavanipussa on mahdollista tarjota myös muita kanavia.

Toimilupaa ilmoittavat hakevansa Canal Digital Finland Oy, Digita Oy ja Vaasan läänin puhelin Oy. Varsinainen hakemus pitää jättää ministeriöön viimeistään 2. toukokuuta.

Viidennen digi-tv-verkon toimilupa voi olla valtakunnallinen tai kattaa Suomen vain osittain. Verkko on kuitenkin rakennettava niin, että Ruotsin television lähetyksiä voi vastaanottaa digitaalisina 1. syyskuuta 2007 vähintään niiden nykyisellä näkyvyysalueella.

Verkossa tarjottavien sisältöjen toimiluvat tulevat hakuun maaliskuussa. Silloin tarkentuu, millaisia ohjelmistoja uusi lähetysverkko tuo katsojien ulottuville.

Suomessa on käytössä kolme televisiolähetyksille varattua digitaalista televisioverkkoa, joista vastaa Digita oy. Neljäs digitaalinen lähetysverkko on varattu kännykkätelevisiolle.


Lisätietoja:
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389, 0500 787 742
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh. 050 511 6601