Takaisin

Viihde- ja ajanvietepalvelut tärkeitä laajakaistan kehittymisessä

Viihde- ja ajanvietepalvelut tärkeitä laajakaistan kehittymisessä

Tiedote 23.01.2007 16.07 fi

Kilpailun edistämisellä on saatu alennettua laajakaistayhteyksien hintoja ja parannettua niiden saatavuutta. Kilpailun toimivuudesta on edelleen huolehdittava, jotta myös nopeimpien yhteyksien tarjonta lisääntyisi. Toimiva kilpailuympäristö lisäisi teleyritysten valmiutta investoida viestintäverkkojen kehittämiseen.

Näin katsoo kansallisen laajakaistastrategian seurantaryhmä, joka julkisti loppuraporttinsa 23. tammikuuta.

Valtioneuvoston vuoden 2004 alussa hyväksymä laajakaistastrategia on loppuraportin mukaan onnistunut erityisesti laajakaistayhteyksien määrän kasvattamisessa, hintojen laskemisessa ja alueellisen saatavuuden parantamisessa.

Seurantaryhmän mielestä toimia tulisi jatkossa suunnata käyttäjien mielenkiinnon ylläpitämiseen ja käyttötottumuksen luomiseen. Jos tietoyhteydet otetaan tehokkaasti käyttöön, Suomella on mahdollisuus olla eturivin sovellusten tuottaja ja hyödyntäjä.

- Tietoyhteyksien käyttö henkilöiden väliseen viestintään, monipuolinen viihdekäyttö sekä verkkoyhteisöjen vuorovaikutus ja sisällöntuotanto vahvistavat osaamista ja edistävät tietoyhteiskuntakehitystä, raportissa todetaan.


Kansainvälinen sijoitus noussut

Suomessa on maailman seitsemänneksi eniten laajakaistaisia internetyhteyksiä väkimäärään nähden. Kolme vuotta sitten Suomi oli sijalla 15. Euroopan unionissa Suomi on noussut kuudennesta kolmanneksi.

Kiinteiden laajakaistayhteyksien saatavuutta ovat osaltaan edistäneet kuntien ja maakuntien alueelliset strategiat. Laajakaistayhteyden voi nyt halutessaan saada yli 96 prosenttia suomalaisista kotitalouksista. Loput kotitaloudet saadaan lähivuosina laajakaistan piiriin langattomilla yhteyksillä. Uudet tekniikat lisäävät käyttäjien valinnanmahdollisuuksia myös harvaanasutuilla alueilla.


Lisätietoja:
kansliapäällikkö Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389
viestintäneuvos Antti Kohtala puh. (09) 160 28392, 0500 812 505
neuvotteleva virkamies Tatu Tuominen, puh. (09) 160 28585, 050 341 7607

Kuvassa osa kansallisen laajakaistastrategian seurantaryhmää. Ryhmän puheenjohtaja, kansliapäällikkö Harri Pursiainen allekirjoitusvuorossa. Vierellä Viestintäviraston pääjohtaja Rauni Hagman.