null YLEn kokonaisuudistus jatkovalmisteluun

YLEn kokonaisuudistus jatkovalmisteluun

Uutinen 11.03.2010 14.00 fi sv

Viestintäministeri Suvi Lindén on päättänyt, että Yleisradion hallintomallia ja tulevaisuuden rahoitusta koskevaa kokonaisuudistusta ei ole mahdollista viedä eteenpäin tällä hallituskaudella.

Vaikka YLEn hallinnon uudistamisesta oli hallitusryhmien kesken päästy jo sopuun, niin riittävää laajaa parlamentaarista tukea YLEn kokonaisuudistukselle ei löytynyt. Moniarvoisen viestintäpolitiikan näkökulmasta ei kuitenkaan ole mahdollista viedä pelkkää rahoitusuudistusta eduskuntaan, Lindén linjasi.

Veroluonteiseen, asuntokohtaiseen yleisradiomaksuun liittyy sosiaalisia epäkohtia. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä tutkii mahdollisuuksia ottaa yleisradiomaksu huomioon pienituloisten osalta sosiaalietuuksien järjestelyillä, mutta tasapuolista mallia eri elämäntilanteissa oleville ei ole löytymässä.

Liikenne- ja viestintäministeriö jatkaa YLEn kokonaisuudistukseen tähtäävää valmistelutyötä ja tavoitteena on, että seuraavan hallitusohjelman tekijöillä on mahdollisuus tehdä tarvittavat linjaukset seuraavaan hallitusohjelmaan.