Takaisin

YTV:n matkakortilla pääsee pian kauemmaksi - YTV ja Kerava allekirjoittivat sopimuksen joukkoliikenneyhteistyöstä

YTV:n matkakortilla pääsee pian kauemmaksi - YTV ja Kerava allekirjoittivat sopimuksen joukkoliikenneyhteistyöstä

Tiedote 15.02.2006 09.31 fi

YTV:n matkakortti kelpaa 1. maaliskuuta lähtien Keravan busseissa sekä pääkaupunkiseudun ja Keravan välisillä matkoilla. Lippujen hinnoittelussa otetaan käyttöön uusi kolmas vyöhyke. Kerava ostaa jatkossa YTV:ltä myös muita joukkoliikenteen järjestämiseen liittyviä palveluja. YTV ja Kerava allekirjoittivat kuntasopimuksen sekä liikenteen hoitoon liittyvät bussi- ja junasopimukset keskiviikkona 15. helmikuuta.

Keravan ja YTV:n yhteistyö alkaa vuoden 2008 loppuun kestävänä kokeiluna. Liikenne- ja viestintäministeriö maksaa joukkoliikennetukea Keravan kaupungille kokeilun ajan. Tuen suuruus on 400 000 euroa vuodessa. Tämän tuen ansiosta lippu on käyttäjälle 19 euroa halvempi kuukautta kohden kuin se muuten olisi.

YTV:n ja Keravan lisäksi sopijaosapuolena on VR Osakeyhtiö, koska matkakortit kelpaavat myös lähijunissa.

Matkakorttijärjestelmään lisätty kolmas vyöhyke ei palvele ainoastaan keravalaisia, vaan se hyödyttää myös kaikkia pääkaupunkiseudun kunnista Keravalle matkustavia.

Uusi avaus joukkoliikenteen yhteistyöhön

"Kerava saa kunnian olla aloittajana pääkaupunkiseudun uudentyyppisessä joukkoliikenteen yhteistyössä. Kerava profiloituu joukkoliikennekaupunkina, millä on painoarvoa monelle asuinkuntaa valitsevalle. Kerava ei kuitenkaan maksa pelkästä joukkoliikennekaupungin maineesta. Palvelut myös paranevat aidosti ja matkakustannukset pienenevät", YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä sanoo.

Penttilä kiittää Keravan kaupungin lisäksi liikenne- ja viestintäministeriötä sekä VR:ää hyvän yhteistyön tuloksista. "Matkustajan kannalta on luontevaa, mitä useammassa liikennevälineessä maksuksi kelpaa sama matkakortti. Monissa kehyskunnissa seurataan varmasti enemmän kuin kiinnostuneina Keravan kokemuksia. Eikä sovi unohtaa, että matkustajavirrat kulkevat myös Keravan suuntaan", Penttilä muistuttaa.


Lisätietoja:
rakennusneuvos Juhani Tervala, LVM, puh. (09) 160 28482
liikennejohtaja Niilo Järviluoma, YTV, puh. (09) 156 1232
yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä, YTV, puh. (09) 156 1200