Valtioneuvosto teki ennakkopäätöksen määräysvallan muutoksesta Love FM:ssä

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 2.2.2017 11.39
Tiedote

Valtioneuvosto peruuttaa Love FM:n ohjelmistotoimiluvan siinä tapauksessa, että määräysvalta muuttuu Viestintävirastolle toimitetussa hakemuksessa esitetyllä tavalla. Valtioneuvosto teki asiasta ennakkopäätöksen 2. helmikuuta.

Love FM Oy harjoittaa Suomessa radiotoimintaa maanpäällisessä analogisessa verkossa ohjelmistotoimiluvan nojalla taajuudella Nokia 95,3 MHz. Ohjelmistotoimilupa on voimassa 31.12.2019 asti.

Love FM Oy on Trammell Brady Ford III -nimisen yksityishenkilön omistuksessa oleva yhtiö. Love FM on hakenut ennakkopäätöstä määräysvallan muutoksen vaikutuksesta toimilupaan. Yrityskaupan toisena osapuolena on Erkki Johan Bäckman, joka on hakemuksen mukaan aikeissa ostaa 95 prosenttia Love FM Oy:n osakkeista.

Ohjelmistotoimilupaa ei saa tietoyhteiskuntakaaren mukaan siirtää muulle kuin samaan konserniin kuuluvalle yritykselle ja toimilupaviranomainen voi siirtotilanteessa peruuttaa toimiluvan. Toimiluvan peruuttaminen on viranomaisen harkinnassa ja toimilupa voidaan tietyissä tilanteissa jättää peruuttamatta. Sellainen erityisen painava peruste kuin kansallinen turvallisuus ja sen ilmeinen vaarantuminen tulee ottaa huomioon, kun käytetään toimiluvan peruuttamista koskevaa harkintavaltaa.

Suojelupoliisi on liikenne- ja viestintäministeriön siltä pyytämässä lausunnossa päätynyt siihen, että Love FM:n ohjelmistoluvan peruuttamatta jättäminen ilmeisellä tavalla vaarantaa kansallista turvallisuutta, jos määräysvalta yhtiössä muuttuu hakemuksessa esitetyllä tavalla.

Lisätietoja:

yksikön johtaja Laura Eiro, p. 0295 34 2668

* Korjattu tiedotteen viimeistä lausetta 2.2.2017 klo 13.07. Siinä viitattin aiemmin virheellisesti ohjelmistoluvan määräysvaltaan.