Älä kailota-kampanjen påminner igen om hänsynsfull användning av mobiltelefonen

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 5.1.2009 10.31 | Publicerad på svenska 24.11.2015 kl. 9.51
Nyhet

Representanterna för kollektivtrafik, teleoperatörerna och kommunikationsmyndigheterna förnyar kampanjen Älä kailota (Hojta inte), som påminner människorna om hänsynsfull användning av mobiltelefonen. Mobiltelefonen är en del av finländarnas vardag, och ingen vill förbjuda, eller fördöma, användningen. Men det är viktigt att ta hänsyn till andra människor när man använder sin telefon. Hänsyn ökar också medpassagerarnas trivsel.

Syftet med kampanjen är att få medborgarna att tänka på vad de talar om i telefonen och var de talar, samt att väcka diskussion om användning av mobiltelefonen på allmänna platser. Det man speciellt vill påverka är när och hur man diskuterar privata angelägenheter och affärshemligheter, samt hur högt man talar. Det hör till god sed att visa hänsyn när man använder sin mobiltelefon.

Kampanjen för fiffig användning av mobiltelefon arrangeras av DNA, Elisa, HST Helsingfors stads trafikverk, kommunikationsministeriet, Bussförbundet, Banförvaltningscentralen, Finlands Taxiförbund, TeliaSonera, VR, SAD och Kommunikationsverket.