Experter på intelligenta transportsystem i Helsingfors

Nyhet 16.06.2014 10.11 fi sv en

ITS European Congress 2014

Europas största evenemang för intelligenta transportsystem ITS ordnas för första gången i Finland från den 16 till den 19 juni 2014. Under evenemanget presenteras de nyaste innovationerna inom vetenskapen, forskningen och företagsvärlden.

I samband med kongressen ordnas också ett ministermöte till vilket för närvarande deltagare från 15 länder anmält sig.

Sammanlagt väntas omkring 2 000 besökare till Mässcentrum. Intresserade från över 60 länder har redan anmält sig. På basis av förhandsregistreringen blir Helsingforskongressen den största ITS Europe-kongressen hittills.

Med intelligenta transportsystem ITS avses att smidigheten och säkerheten i trafiken förbättras med hjälp av informations- och kommunikationsteknik. Temat för årets kongress är "ITS in your pocket". Rubriken syftar på de möjligheter som utvecklingen inom mobilteknologin och öppna data har att erbjuda trafiken. Exempelvis kommer de nya apparna för smarttelefoner att förändra människornas trafikvanor.

Värdar för Helsingforskongressen är samarbetsorganisationen för ITS Finland, Kommunikationsministeriet och Helsingfors stad. Under evenemanget har man möjlighet att diskutera med toppexperter inom branschen och exempelvis testa sin körförmåga mot en Formel 1-förare.