null Minister Berner deltar i evenemanget Arctic Frontiers i Tromsö

Minister Berner deltar i evenemanget Arctic Frontiers i Tromsö

Pressmeddelande 19.01.2018 09.56 fi sv en

Kommunikationsminister Anne Berner deltar i evenemanget Arctic Frontiers i Tromsö den 21–23 januari. Minister Berner är en av evenemangets keynote-talare och deltar i en paneldiskussion om framtidens hållbara innovationer för kommunikationsförbindelser och andra tekniska innovationer i arktiska regionen.

- Betydelsen av den arktiska regionen växer hela tiden. Också globalt sett kommer fungerande trafik- och kommunikationsförbindelser i regionen att ha en allt större betydelse. Vi vill delta i utvecklingen av hållbara kommunikations- och trafiklösningar för regionen tillsammans med regionens alla aktörer och invånare. Arktiska förbindelser är också ett av huvudtemana för Finlands ordförandeskap i Arktiska rådet, säger minister Berner.

Under evenemanget träffar minister Berner Norges transportminister Ketil Solvik-Olsen och utrikesminister Ine Eriksen Søreide.

Arctic Frontiers är ett internationellt evenemang som fokuserar på hållbar utveckling i den arktiska regionen. Vid konferensen diskuteras utmaningar och möjligheter som hänför sig till hållbar tillväxt i regionen. I evenemanget deltar förutom beslutsfattare på hög nivå också forskare och företrädare för näringslivet. Berner kommer också att träffa dem under sitt besök.

Minister Berner inleder sidoevenemanget ”How to Create Sustainable Business in the Arctic” med ett anförande. Temat för evenemanget är affärsverksamhet med anknytning till hållbar utveckling i den arktiska regionen.

Ytterligare information

Taina Pieski, strategidirektör, 050 535 1574