Minister Harakka deltar i Mobile World Congress i Barcelona

Pressmeddelande 25.02.2022 15.36 fi sv en

Kommunikationsminister Timo Harakka (Bild: Laura Kotila/Statsrådets kansli)

Kommunikationsminister Timo Harakka deltar i Mobile World Congress i Barcelona den 28 februari–1 mars. Minister Harakka träffar representanter för finländska företag som deltar i evenemanget för mobilbranschen, och under resan har han också möten med flera ministrar.

Minister Harakka träffar Spaniens första vice premiärminister, ministern för ekonomi och digitalisering Nadia Calviño. Ministrarna kommer att diskutera samarbetet mellan Finland och Spanien inom digitalisering.

Minister Harakka kommer att diskutera frågor som rör dataekonomi och digitalisering samt samarbetet mellan länderna även med Sydkoreas vetenskaps- och IKT-minister Lim Hyesook, den tyska statssekreteraren Daniela Kluckert och Israels kommunikationsminister Yoaz Hendel.

Under sitt besök i Barcelona träffar minister Harakka dessutom ledningen för flera telekommunikationsföretag.

Minister Harakka deltar också i en rundabordsdiskussion om uppstartsföretag som ordnas av ESNA (The European Startup Nations Alliance). ESNA är ett förbund som bildades i december 2021 av 26 EU-medlemsstater och Island. Avsikten med förbundet är att stödja tillväxten för uppstartsföretag i olika faser.

Mer information:

Annina Tikkanen, specialsakkunnig, tfn 050 478 3398