Ministeri Harakka: Kyberturvallisuuden pitkäjänteinen rahoitus turvattava

Tiedote 12.09.2022 12.11 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi)

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom uutisoi 12. syyskuuta, että kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti kuluvan vuoden aikana. Aktiviteetti Suomeakin kohtaan on lisääntynyt hiljaisemman kevään jälkeen.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on arvioinut kyberturvallisuuden uhkatason nousseen Suomessa. Kasvaneesta uhkatasosta huolimatta verkot toimivat normaalisti.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka korostaa varautumisen merkitystä kyberhyökkäyksiin varautumisessa.

- Suomessa on pitkät ja toimivat varautumisen perinteet niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Toimintaympäristöä seurataan jatkuvasti ja valmiutta erilaisiin uhkiin myös harjoitellaan säännöllisesti. Esitämme tänä syksynä vielä poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen entistä tiiviimpää yhteistoimintaa. Viranomaiset ovat jo keväällä kehottaneet eri toimijoita varautumaan nousevaan kybervaikuttamisen uhkaan.

Ministeri Harakka korostaa pitkäjänteisyyden merkitystä myös rahoituksessa.

- Kyberturvallisuuden vahvistamiseen investoidaan julkisessa hallinnossa, ja tietoturvasetelin avulla on tarkoitus kehittää suomalaisten yritysten tietoturvallisuutta. Uhkatason nousu edellyttää pitkäjänteistä rahoitusta kyberturvallisuuteen, toteaa ministeri Harakka.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Antti Malste, p. 050 400 1628