Seminaari sosiaalisesta mediasta

kommunikationsministeriet
Julkaisuajankohta 29.8.2008 13.53
Uutinen

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää Helsingissä 4. syyskuuta seminaarin sosiaalisesta mediasta. Puhujiksi on kutsuttu sosiaalisen median huippuasiantuntijoita eri aloilta. Tilaisuus liittyy Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan toimintaan.

Sosiaalinen media tarkoittaa joukkoa verkkopalveluita, joiden suosio perustuu käyttäjien tuottamaan ja jakamaan sisältöön. Esimerkkejä ovat mm. keskustelupalstat, blogit ja wikit (verkkosivustot, joiden sisältöä käyttäjät voivat itse muokata).

Sosiaalisen median alle luettavat verkkopalvelut ovat monille arkinen kommunikaation ja yhteisöllisen toiminnan väline. Ne ovat muokanneet ihmisten tapaa tuoda esille kokemuksiaan ja osallistua yhteiseksi koettuihin asioihin. Organisaatioille ne ovat tarjonneet mahdollisuuden muuttaa tapaa toimia, innovoida ja kehittyä.

Seminaarin ajatus on avata keskustelua sosiaalisen median mahdollisuuksista saada aikaan uudenlaista vuorovaikutusta yhteiskunnassa, organisaatioissa ja yhteisöissä. Tavoitteena on selvittää, millaisia vaikutuksia sosiaalisen median kehittymisellä on kansalaisten arkeen, yritysten liiketoimintaan ja koko yhteiskuntaan.