Valtakunnallinen joukkoliikennekampanja kannustaa matkustajia takaisin kyytiin

Tiedote 07.06.2022 09.30 fi sv en

Sinua odotetaan. Menossa mukana: joukkoliikenne. (Kuva: Hasan & Partners)

Valtakunnallinen, viranomaisyhteistyönä toteutettu joukkoliikennekampanja jatkuu 7.6.2022. Kampanja kannustaa matkustajia palaamaan takaisin joukkoliikenteen pariin. Kampanja jäi loppuvuonna 2021 tauolle heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Joukkoliikennekampanjan taustalla on julkisen liikenteen matkustajamäärien romahtaminen koronapandemian aikana. Kampanjalla kannustamme matkustajia takaisin joukkoliikenteen, ja sitä kautta ihmisten ja tapahtumien, pariin. Kampanjan ydinviesti on ”Sinua odotetaan”. Kampanja näkyy eri viestintäkanavissa – verkossa, radiossa ja sosiaalisessa mediassa.

Joukkoliikennekampanjan toteuttavat liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Väylävirasto ja valtioneuvoston kanslian Suomi toimii -viestintäkokonaisuus.

Kampanjan alku on etäyhteydellä kesällä 2020 järjestetyissä keskustelufoorumeissa, joissa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka tapasi joukkoliikennetoimijoita, ja syntyi ajatus ensimmäisestä kampanjasta joukkoliikenteen tukemiseksi. Nyt jatkuva joukkoliikennekampanja on osaltaan jatkoa kesän 2020 kampanjalle.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Susanna Niinivaara, p. 040 081 6187, susanna.niinivaara@gov.fi

neuvotteleva virkamies Tiia Orjasniemi, p. 050 441 5730, tiia.orjasniemi@gov.fi (joukkoliikenne)